MATERIAŁY POMOCNICZE

PREZENTACJA i podsumowanie spotkania usługodawców gastronomicznych

W dniu 07.04.2025 odbyło się spotkanie dla podmiotów gastronomicznych udostepniających ofertę na bazie produktów lokalnych.

 

Spotkanie dotyczyło konsultacji zmian rybackiej lokalnej strategii rozwoju na lata 2025-2029 w tym planowanego w ramach strategii wsparcia dla podmiotów udostepniających produkty rybactwa tj. potrawy, przetwory.

W ramach spotkania omówiliśmy tematy:
  • wsparcie branży gastronomicznej w ramach lokalnych strategii w tym rybackiej
  • promocja oferty gastronomicznej na www.dbpoleca.barycz.pl oraz www.sklep.barycz.pl, w tym sprzedaż komisowa
  • zasady organizacji wydarzeń w ramach Dni Karpia 2025 (www.dnikarpia.barycz.pl)
  • organizacja konkursu Mistrz Karpia
  • zasady Certyfikacji DBP 2025 - usługi gastronomiczne

Najważniejsze wnioski ze spotkania:
  1. Prośba o organizację spotkania z przedstawicielami właściwych ze względu na siedzibę firm oddziałami (Sanepid, Weterynaria, WIJHARS) w celu omówienie warunków/ procedur umożliwiającym podmiotom gastronomicznym wyrób i sprzedaż przetworów z ryb.
  2. Doświadczenia i potrawy z Mistrz Karpia, mogą być wykorzystanie w ramach publikacji „Kuchnia Doliny Baryczy – sprawdzone, polecane” oraz w mediach społecznościowych związanych przepisami z ryb słodkowodnych DB, szczególnie karpia. – możliwość promocji restauracji oraz informacji o pochodzeniu produktów. – publikacja mógłby uświetnić 20 – leci Dni Karpia w Dolinie Baryczy.
  3. Zasady organizacji kolacji i standardy – jak w zeszłym roku
  4. Organizacja spotkań przed Dniami Karpia ze sprzedaży wydarzeń w sklep.barycz.pl
  5. Przedłużenie Dni Karpia do połowy grudnia
  6. Wykorzystanie sklepu przez usługi gastronomiczne jako – wydarzenia (walentynki, sylwester…), vouchery prezentowe, specjalne oferty – np. kolacje we dwoje
  7. Zakup materiałów promocyjnych z DB (magnesy, karty, przewodniki..) przed sezonem ze sklep.barycz.pl (komis)
  8. Wstępnie propozycja organizacji konkursu Mistrz Karpia na rozpoczęcie Dni Karpia 2025 – na konferencji prasowej w uproszczonej formie.

Serdecznie dziękujemy za obecność.

W załączniku prezentacja ze spotkania.

#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #FunduszeEuropejskiedlaRybactwa #rybactwo #EFMRA

zestawienie znaków kolor poziom-

Załączniki do artykułu:
Gastronomia - prezentacja 07.04.2025( Prezentacja ze spotkania - gastronomia.pdf 3834 kB )



Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij