
Pierwszy punkt programu - Piekarnia Gądkowice

O sposobie wypieku Komyśniaka opowiadał właściciel Edward Rybka

Dla gości przygotowano obfity poczęstunek

Tak wygląda stary ale wciąż czynny piec do wypieku Komyśniaka

Na pożegnanie każdy gość otrzymał bochen świeżego Komyśniaka

Wizyta u Agnieszki Matkowskiej w Hubertówce w Gądkowicach

Hubertówka, poza noclegami i kuchnią myśliwską, oferuje również rekreację konną

Zwiedzanie obejścia w Hubertówce

Poczęstunek z dziczyzny - pieczeń z dzika oraz bigos - zniknęły w mgnieniu oka z talerzy

A tu już Siedlisko Żuraw i Czapla we Wróblińcu, gdzie gospodarzami są Agata i Roman Buchaniewicz

Goście zachwycali się wnętrzami wykonanymi we wspaniałym wiejskim stylu

Kuchnia dla gości

Zabawa z suczką Bazylią - bezcenna!

Po apartamentach Siedliska oprowadza właściciel - Roman Buchaniewicz

Toast za gości i gospodarzy wzniesiony kieliszeczkiem nalewki z czarnej porzeczki - w stylowej świetlicy

Siedlisko jest laureatem konkursu Euro Zagroda

Krótki mecz ping ponga pomiędzy gospodarstwami sadowniczymi Łaniak i Dziekan

A wokół Siedliska tylko łąki i lasy...

Z wizytą w gospodarstwie rybackim Możdżanów

Spacer wokół stawów

Obiad w plenerze - w roli głównej karp smażony

Grupowe zdjęcie wszystkich uczestników objazdu

Spacerkiem do Stanicy Biały Daniel w Sośniach

Zwiedzanie placu budowy - Stanica Biały Daniel jest w trakcie remontu - inwestycja współfinansowana ze środków osi 4 PO RYBY!

Będąc w Mojej Woli grzechem byłoby nie odwiedzić słynnego pałacyku myśliwskiego z elewacją z korka dębowego

Bogusław Żukowski oprowadza po Centrum Aktywnego Wypoczynku w Domasławicach

Rozmowy przy kawie i lodach oraz piwku

Odwiedziny w parku linowym

Szybki koleżański mecz siatkówki

Zwiedzanie hali sportowej przy GOSiR w Twardogórze

Wizyta w Lędzinie, w gospodarstwie Rogata Owca u Beaty Piekalskiej

Wielką furorę zrobiły sery wytwarzane przez Beatę Piekalską

Dzięki Bogu nie była to tylko ekspozycja i można się było najeść do syta!

Jeszcze większą furorę zrobiły owce wrzosówki Pani Beaty

Pani Beata pokazywała na czym polegają prowadzone przez nią warsztaty tkackie

Ostatni punkt na mapie II objazdu - Zagroda Grabownica

Czas na pożywną kolację - karp na gruszce, dzik na cieciorce i pierogi ruskie z surówkami - sztandarowe produkty Zagrody