Pierwszy punkt programu - Piekarnia Gądkowice
O sposobie wypieku Komyśniaka opowiadał właściciel Edward Rybka
Dla gości przygotowano obfity poczęstunek
Tak wygląda stary ale wciąż czynny piec do wypieku Komyśniaka
Na pożegnanie każdy gość otrzymał bochen świeżego Komyśniaka
Wizyta u Agnieszki Matkowskiej w Hubertówce w Gądkowicach
Hubertówka, poza noclegami i kuchnią myśliwską, oferuje również rekreację konną
Zwiedzanie obejścia w Hubertówce
Poczęstunek z dziczyzny - pieczeń z dzika oraz bigos - zniknęły w mgnieniu oka z talerzy
A tu już Siedlisko Żuraw i Czapla we Wróblińcu, gdzie gospodarzami są Agata i Roman Buchaniewicz
Goście zachwycali się wnętrzami wykonanymi we wspaniałym wiejskim stylu
Kuchnia dla gości
Zabawa z suczką Bazylią - bezcenna!
Po apartamentach Siedliska oprowadza właściciel - Roman Buchaniewicz
Toast za gości i gospodarzy wzniesiony kieliszeczkiem nalewki z czarnej porzeczki - w stylowej świetlicy
Siedlisko jest laureatem konkursu Euro Zagroda
Krótki mecz ping ponga pomiędzy gospodarstwami sadowniczymi Łaniak i Dziekan
A wokół Siedliska tylko łąki i lasy...
Z wizytą w gospodarstwie rybackim Możdżanów
Spacer wokół stawów
Obiad w plenerze - w roli głównej karp smażony
Grupowe zdjęcie wszystkich uczestników objazdu
Spacerkiem do Stanicy Biały Daniel w Sośniach
Zwiedzanie placu budowy - Stanica Biały Daniel jest w trakcie remontu - inwestycja współfinansowana ze środków osi 4 PO RYBY!
Będąc w Mojej Woli grzechem byłoby nie odwiedzić słynnego pałacyku myśliwskiego z elewacją z korka dębowego
Bogusław Żukowski oprowadza po Centrum Aktywnego Wypoczynku w Domasławicach
Rozmowy przy kawie i lodach oraz piwku
Odwiedziny w parku linowym
Szybki koleżański mecz siatkówki
Zwiedzanie hali sportowej przy GOSiR w Twardogórze
Wizyta w Lędzinie, w gospodarstwie Rogata Owca u Beaty Piekalskiej
Wielką furorę zrobiły sery wytwarzane przez Beatę Piekalską
Dzięki Bogu nie była to tylko ekspozycja i można się było najeść do syta!
Jeszcze większą furorę zrobiły owce wrzosówki Pani Beaty
Pani Beata pokazywała na czym polegają prowadzone przez nią warsztaty tkackie
Ostatni punkt na mapie II objazdu - Zagroda Grabownica
Czas na pożywną kolację - karp na gruszce, dzik na cieciorce i pierogi ruskie z surówkami - sztandarowe produkty Zagrody